Sticla termopan

Sticla termopan

Sticla termopan este principala componenta a geamului termopan si este importata de la prestigiosi producatori : Saint Gobain, Glaverbel si Pilkington.

Sigilarea geamurilor se face prin tehnologia ’cald’ folosindu-se dubla sigilare cu componente Thyokol + Holltzmelt – Belgia. Cel mai des utilizat este geamul termopan LOW E. Acesta avand o emisivitate redusa – coeficient transfer termic 1.2 -1.3 W/mpK.

Sticla termopan

Sticla Termopan

Ce este un un geam termoizolator?
Un ansamblu format din doua foi de sticla, intre care exista un mediu gazos (aer sau in unele cazuri un gaz), etansate (sigilate) perfect.

Principiul este foarte simplu: doua foi de sticla asezate la o distanta masurabila in mm, separate de un cadru din bagheta-distantier de aluminiu, etanseizate, formand o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica.

Grosimea foii de sticla este variabila, ca si distanta dintre ele.

Eficacitatea produsului crescand direct proportional cu acestea. Sticla de calitate produsa azi dupa tehnologia float, este de o calitate superioara celei cristal, fara distorsiuni optice, direct de pe linia orizontala de fabricatie, in flux continuu si fara a necesita vreo prelucrare mecanica ulterioara.

La atragerea, respectiv respingerea razelor solare contribuie si culoarea sticlei, care variaza de la clasicul incolor la albastru, verde, ocru si gri in diverse tonuri.

In zilele noastre reducerea consumului de energie a clădirilor este o necesitate esenţială. Pe timp de iarnă menţinerea căldurii în interiorul clădirilor. Pe timp de vară menţinerea temperaturii scăzute al aerului condiţionat sunt cerinţe foarte importante. Izolarae termică bună are un impact important în ceea ce priveşte protecţia mediului, deoarece odată cu reducerea consumului de energie se reduce şi emisia de CO2.

O altă cerinţă importantă este asigurarea luminozităţii, deoarece o încăpere spaţioasă, bine iluminată asigură un mediu foarte plăcut.

In zilele toride de vară pe suprafaţa geamurilor cade o cantitate de energie de 400 W/m².

Printr-un geam normal termopan,  fără strat de protecţie trece 77% din această cantitae de energie, pe când printr-un geam cu protecţie  low-e doar 63%.

Totodată, pe timp de iarnă acest strat protector reflectă cea mai mare parte din energia rezultată din încălzire, reducând astfel semnificativ cheltuielile de încălzire.

Coeficientul de trecere a căldurii al geamului termopan dublu (Ug= 1,1 W/m²K) este redus, astfel în sezonul rece se poate realiza o economisire  importantă la factura de încălzire.

Ferestre echipate cu sticla termopan low-E

sticla termopan low e

Ierni aspre sau veri dogoritoare: ferestrele produse cu sticla multifunctionala sticla low-E va vor face sa va simtiti bine. In casele dumneavoastra si in plus, veti economisi o cantitate substantiala de energie, fara o pierdere semnificativa a luminii naturale.

Datorita cresterii costului energiei trebuie sa acordam atentie sporita eficientei izolatiei termice in casele noastre.

Unul dintre cele mai importante elemente este alegerea geamului potrivit. Sticla low-E este o sticla plana, pe suprafata careia a fost depusa o pelicula transparenta extreme de subtire.

Datorita acestei pelicule, se asigura o transmisie ridicata a luminii (66%). O excelenta izolare termica (Ug=1,1W/m2k) si protective impotriva caldurii solare. (doar 42% din energia solara patrunde prin aceasta sticla).

Economisirea energiei in timpul iernii

Utilizand sticla sticla low-E – datorita extraordinarei izolari termice – puteti economisi jumatate din costul energiei pentru incalzire. In zilele reci in comparatie cu ferestrele utilate cu geam termoizolant traditional.

Anual, se pot economisi sute de Euro, in medie, pentru o locuinta, lucru care protejeaza nu numai bugetul familiei.

Dar in acelasi timp si mediul inconjurator.

Call Now Button